"Бити, наравно."

Звонимир Ђукић – Ван Гог

Гитариста и вокал групе Ван Гог
рок група ван гог

Звонимир Ђукић – Ван Гог

Гитариста и вокал групе Ван Гог
facebook-icon youtube-icon

О Учеснику

Звонимир Ђукић Ђуле је рођен 09. јула 1963. године. У школским данима свирао је и певао у гимназијском бенду Хаос. Године 1986. основао је групу Ван Гог. Исте године објавили су и први сингл. По занимању је музичар. Многе даме сматрају га за најзгоднијег српског рокера, што му нимало не смета. Напротив, каже да му прија, али да највише ужива када се те жене које га обожавају, после његових песама, врате сретне својим мушкарцима.

Од свих њих који певају, Ђуле најзанимљивије прича. Често се не само у јавним наступима, већ и у свакодневним разговорима изражава као јунак неког средњовековног романа. Што „пролази“ чак и код веома мале деце. Звонимиру Ђукићу такав начин обраћања прерастао је у заштитни знак. Већ 20 година предводи рокенрол групу Ван Гог, градски је тип, жене га сматрају за можда најзгоднијег српског музичара, али он не одустаје од мешавине старинског и филозофски обогаћеног говора.

Неправда би била не сврстати Ђулета у београдску децу, нити би Београђанке то волеле. Јесте рођен у Врњачкој Бањи, али тамо је провео само три дана, пошто се породица Ђукић преселила у престоницу чим су мајка и беба напустили породилиште. Ипак, Ђуле верује да су и та три дана у „завичају“ била довољна да одреде његов хедонизам.

Бунтовни дух показао је још у средњој музичкој школи када ју је напустио јер му професори нису дозволили да на виолини одсвира Паганинија онако како је он желео, а не како је записано. Испоставило се да му та школа ипак није била неопходна, пошто је рођен с апсолутним слухом. Од некога ко се архаично изражава очекивало би се да и децу васпитава старински. Ђуле, међутим, каже да је његов однос са сином Симоном, све само не застарео. Наравно, истиче Ђуле, све своје слободно време проводи са сином који, по сопственом избору, иде у музичку школу. На његовој свадби, каже Ђуле, свирала се староградска музика и рокенрол. Ни трубача није било.

Више о догађају >>>

Звонимир Ђукић – Ван Гог

Ван Гог

21.30
Градски трг