"Бити, наравно."

Урош Перић

музичар и текстописац
uros peric

Урош Перић

музичар и текстописац

О Учеснику

Урош Перић је словеначки музичар певач / текстописац, који је постао познат по сјајним интерпретацијама песама из златног доба блуза, џеза и соула, као и по сопственим композицијама као аутор бројних песама.

До сада је наступио безброј пута у више од 23 државе у Европи, Руској федерацији и САД -у и Африци. На својим концертима доноси музику и искуство великих џез и блуз емисија које су биле део свачијег живота у прошлости до данас.

Његово свирање на клавиру је опуштено, веома блуз, џез и може се донекле упоредити са великим Gene Harris-ом и његовим снажним и душевним гласом који је карактеристичан потпис Уроша Перића. Чарлс то осећа, али ипак другачије звучи. Ретро, ​​али и свеже.

Када га видите како свира клавир, пева и њише се, увек доведе публику до бурног аплауза.

Врло је јасно да је гениј Реја Чарлса имао највећи утицај на музички израз Уроша Перића. Од осталих музичара на Уроша Перића утицали су  Nat King Cole, Aretha Franklin, Ben Webster, Dinah Washington, Gene Harris, Erroll Garner, Gladys Knight, Donnie Hathaway, Quincy Jones, David Fathead Newman, Hank Crawford, Billie Holliday, Otis Redding, Sam Cooke и други.

У ствари, Урош Перић је од музичких критичара врло редак бели музичар са вокалом и осећајем црног блуза, џеза или соул музичара.

Више о догађају >>>

Урош Перић

BROTHER RAY

21.00
Дом културе