"Бити свој бити срећан"

Снежана Радојичић

по вокацији писац

Снежана Радојичић

по вокацији писац

О Учеснику

Дипломирани професор југословенских и светске књижевности, менаџер осигурања, агент продаје некретнина… а по вокацији писац који је до поласка на путовање објављивао ретко али од срца.

Ако је просечан људски век 75-80 година, онда сам прву половину свог живота провела као књишки мољац, загледана у себе и радећи послове који ме углавном нису испуњавали. На прагу четрдесете сам се пробудила, схвативши да нисам остварила ниједан од својих снова – да живим слободно и од писања.

Била је 2011. када сам скупила храброст да кажем ‘не’ животу којим нисам била задовољна и да, са буџетом од пет евра дневно и партнером ког једва да сам и познавала, кренем у своју највећу животну авантуру, са чрвстом намером да остатак живота проживим онако како сам одувек желела.

Након седам месеци, остала сам сама, а након девет – без икаквог извора прихода.

Али, нисам одустала. Наставила сам да се котрљам и за четири године прешла сам око 40 000 км и посетила преко тридесет земаља Европе и Азије. Остварила сам свој циљ – да живи слободно и од својих књига. У међувремену сам се неизлечиво заразила номадским начином живота тако да више и не размишљам о завршетку путовања.

http://www.snezanaradojicic.com/

Снежана Радојичић

До краја света

17:00
Галерија центра за културу "Градац"