"Бити, наравно."

Небојша Грујичић

уредник, новинар и публициста

Небојша Грујичић

уредник, новинар и публициста

О Учеснику

Часопис „Модерна времена“ који излази у Београду, јединствен је на нашим просторима. Први број штампан је средином 2018. и до сада су изашла три броја, а у припреми је и четврти. За часопис пишу нека од најзначајнијих имена домаће и регионалне културне сцене, као што су Милена Марковић, Станко Церовић, Џони Штулић, Петар Јевремовић, Душко Вујошевић, Владимир Табашевић, Зоран Пауновић, Жикица Симић, Драган Великић, Мухарем Баздуљ, Драган Амброзић …

Овим часописом Небојша Грујичић отворио нову страницу историје српске културне периодике. Небојша Грујичић (1969.) је иначе из Нове Вароши у којој је живо до завршетка средње школе. Иза себе има двадесетогодишње медијско искуство, а пре него што је покренуо „Модерна времена“ дуго година је био уредник културне рубрике у недељнику „Време“.

Часопис „Модерна времена“ је конципиран по угледу на инострана издања жанровски одређена кованицом „моок“ (магазине-боок), што сугерише да је реч о публикацији која је својеврсни хибрид магазина и књиге. На скоро двеста страна великог формата, „Модерна времена“ доносе текстове, есеје, песме, приче, путописе неких од најзначајнијих имена домаће и регионалне културне сцене, а распон тема којима се ови аутори баве крећу се од анализа актуелних политичких и културних феномена, преко промишљања културног наслеђа до указивања на оријентире који могу помоћи разумевање савременог света – каже Грујичић за „Варошке новине“.

 
Више о догађају >>>

Небојша Грујичић

ОТРГНУТО ОД ЗАБОРАВА

17.00
Галерија ЦК „Градац“