"Бити, наравно."

Бојан Муњин

novinar i kazališni kritičar

Бојан Муњин

novinar i kazališni kritičar

О Учеснику

Bojan Munjin (Ljubljana, 1954.) je novinar i kazališni kritičar. Fakultet političkih nauka završio je u Zagrebu. Kazališnom kritikom bavi se od početka 80-ih. Pisani ili elektronski mediji u kojima je objavljivao ili objavljuje kazališne kritike u posljednjih 35 godina su „Arkzin“ Zagreb, „Feral Tribune“ Split, „Novi list“ Rijeka, „Zamirzine“ Zagreb, Radio Samobor, „Kazalište“ Zagreb, „Scena“ Novi Sad, „Dani“ Sarajevo, „NIN“ Beograd, „Novosti“ Zagreb, „Zarez“ Zagreb, I i III Program Hrvatskog radija, Zagreb.

Osim kazališnih kritika dugi niz godina piše društvene osvrte ili vodi tribine na radiju vezane za kazalište a preko kazališta i za kulturne ili društvene teme. Bio je također i voditelj okruglih stolova na Festivalu malih scena u Rijeci, na MES-u u Sarajevu, na BITEF-u u Beogradu i na festivalu alternativnog kazališta PUF u Puli. Bio je ili jest selektor kazališnih festivala MESS Sarajevo, Festivala bosanske drame Zenica, Festivala malih scena Rijeka i Jugoslavenskog pozorišnog festivala u Užicu.

Bio je član žirija kazališnih festivala MES Sarajevo, Festivala crnogorskog teatra u Podgorici i Budva grad teatra. Živi i radi u Zagrebu i Beogradu.

Бојан Муњин

Путеви културне дипломатије

19:30
Сала Дома културе