"Култура у три речи"

Мирослав Тадић

музичар, гитариста
Мирослав тадић

Мирослав Тадић

музичар, гитариста

О Учеснику

Шта је све урадио да би студирао гитару у Америци на универзитету који је основао Дизни? Какво је осећање бити професор на истом универзитету и предавати сину Карлоса Сантане? Како је дошло до сарадње са Шербеџијом на једној журци у Лос Анђелесу? Да ли успева трик када му на партијима донесу гитару да је наштимује, надајући се да ће свирати?

Светски признати гитариста Мирослав Тадић током краћег боравка у Београду говорио је о одрастању у главном граду, о жељи да учи, о одласку од куће тек што је завршио школу, о сарадњи са великанима музике, о турнеји са музичарима Френка Запе са којима свира, о великој захвалности према родитељима који га нису спутавали…

У позоришту „Бошко Буха“ на месту где стоји инспицијент, присећао се дана када га је мама, глумица овог позоришта доводила на посао, да би у годинама које су за њим наступао на многим сценама.

Дан је настављен у СКЦ-у на месту где је одлазио као младић, а затим на промоцији цд-а који је објавио са браћом Теофиловић и који су снимили у Лос Анђелесу пре годину дана, а за који ректор Универитета уметности на коме је професор, каже да га преслушава непрестано и поклања донаторима које на тај начин упознаје са музиком свога професора, али и поднебља са кога Мирослав Тадић долази.

Аутор Тања Петернек.

Мирослав Тадић

Раде Шербеџија – концерт

21:30
САЛА ДОМА КУЛТУРЕ