"Култура у три речи"

Lazar Džamić

креативни стратег, писац и предавач
Lazar Dzamic

Lazar Džamić

креативни стратег, писац и предавач

О Учеснику

Lazar Džamić (rođen 19. marta 1960. u Smederevu) je jedan od vodećih svetskih digitalnih stratega, predavač na katedri za digitalni marketing na Fakultetu za medije i komunikacije Singidunum univerziteta, pisac i bivši šef za brend planiranje u evropskoj centrali kompanije Google.

Profesionalna biografija
Đamić je završio osnovne studije na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Do odlaska u London krajem devedestih, na srpskoj marketing sceni je bio poznat kao konsultant, kolumnista, publicista, novinar i urednik u štampi i na radiju. Predavao je marketing komunikacije na više poslovnih škola, brojnim seminarima, kao i na postdiplomskim studijama PR-a na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Bio je saradnik magazina Košava i New Moment i pisao je nedeljnu kolumnu u vikend izdanju lista Naša Borba.

Bio je direktor planiranja u nekoliko vodećih integrisanih britanskih agencija (EHS Brann, Kitcatt Nohr Digitas), kao i u digitalnoj „pureplay“ agenciji Underwired. Nagrađivan je kao strateg na projektima za vodeće britanske klijente kao što su Waitrose, Virgin Holidays, Visit Wales, GAP, Glenfiddich, AXA, Nando’s i mnoge druge.

Specijalista je za digitalni trening i jedan od prvih digitalnih predavača na IDM (Institute of Direct Marketing), kao i čest govornik na konferencijama. O digitalnom marketingu je pisao za mnoge vodeće svetske publikacije, uključujući i britanski list Gardijan.

Od 2015. godine je predavač na Katedri za digitalni marketing Fakulteta za medije i komunikacije u Beogradu.

Bibliografija
Džamić je takođe i plodan autor. Pisao je tekstove o digiralnom marketingu i PR-u na srpskom i engleskom. Takođe je objavio nekoliko knjiga različitih tema na srpskom:

Proroci mudro ćute (1991)
Marketing: Fore i fazoni (1992)
PR: Fore i fazoni (1996)
Advertising (p)Age (2000) – zbirka novinskih autorskih tekstova
No-Copy Advertising (2001)
Cvjećarnica u Kući cveća (2012)
Čaj od šljiva (2015)
Advertising (p)Age (2016) – drugo dopunjeno izdanje

Lazar Džamić