"Култура у три речи"

Александра Радовић

композиторка, текстописац, поп певачица
aleksandra_radovic

Александра Радовић

композиторка, текстописац, поп певачица

О Учеснику

Александра Радовић (Богатић, 10. септембар 1974) српска је композиторка, текстописац и једна од најпопуларнијих поп певачица у Србији. Њен трећи студијски албум Жар птица је био најпродаванији албум у Србији и региону три месеца и проглашен је најбољим поп албумом на подручју бивше СФРЈ 2010. Поред овог, њена претходна два албума Александра Радовић и Dommino су остварили запажен успех у домену поп музике. Са сва три албума су се издвојили многи хитови.

Добитница је многих престижних награда, а такође је једна од ретких певачица која има сопствену школу певања која је отворена у Новом Саду и Београду. 2011. и 2012. године била је члан жирија у музичком такмичењу Први глас Србије. Учествовање у овом шоуу јој је донело додатну популарност и постала је све више присутна у медијима.

Због свог раскошног вокала, сматра се једном од најбољих певачица у земљи и региону. Позната је, осим по песмама, и по свом хуманитарном раду. У трећој сезони популарног музичког такмичења Пинкове звезде нашла се у улози члана жирија уместо Марине Туцаковић, који је напустила након 12 епизоде.

Александра Радовић